Spirulina-si-toate-beneficiileIn mijlocul secolului XX, oamenii de știință au descoperit Spirulina – o alge marina unica, un  organism bioactiv care există în lume  timp de multe secole. O combinație armonioasă de vitamine, aminoacizi și minerale, i-au permis  spirulinei  să ocupe o  loc de onoare în domeniul alimentației sănătoase și  sa obțina o popularitate imensă.

Spirulina este socotita de multi medici, nutritionisti una dintre cele mai puternice super-alimente din lume. Ea este o alga microscopica – o celula simpla verde-albastra. Mirosul si gustul spirulinei este similar cu cel al algelor marine de aceia este greu de suportat. Dar totusi, nu trebuie sa uitam de beneficile enorme ale spirulinei si de ce este atat de necesar intrebuintarea acesteia.

Beneficiile spirulinei

Spirulina este intrebuintata în medicină, nutriție și înfrumusețare. Din  spirulină se produc suplimente utile pentru nutriție si  sport.  Aceasta intra in componenta produselor pentru pierderea în greutate. Deasemeni  pe baza acestei microalge se pregătesc masti de vindecare pentru piele si par, dar cel mai mult  spirulina i-si  regăseste intrebuintarea  în medicină pentru tratarea unor boli grave.

Spirulina poate preveni aproximativ 70% din bolile grave și combate în mod eficient veștejirea pielii.

Oamenii de știință cred că descoperirea  spirulinei poate ajuta mulți oameni să evite bolile periculoase. Este dovedit faptul că această algă protejează împotriva a 70% din boli și  are capacitatea de a combate îmbătrânirea prematură. Datorita utilizarii regulate a acesteia sa observat chiar si disparitia parului grizonant.

 • Imbogatirea organismului cu vitamine și minerale;
 • Reducerea riscului nivelului de zahar din sange la diabetici;
 • Suprimarea tuturor tipurilor de gripă;
 • Accelerarea regenerării pielii;
 • Creșterea rezistenței organismului la expunerea la radiații;
 • reconstituirea imună
 • Excreția substanțelor nocive;
 • Prevenirea cancerului, imunodeficienței, reacțiilor alergice.

Spirulina poate preveni aproximativ

Astăzi, experții au dovedit beneficiul imens al spirulinei pentru om – aceasta nu tratează doar  o boala individual , ci are un efect pozitiv asupra intregului organism, facandu-l sa restabileasca functiile organelor interne și să le refaca. Spirulina dă putere și energie, deasemeni contribuind in  lupta organismului cu bolile infectioase si cele virale.

Proprietățile utile ale Spirulinei:

 • Cea mai concentrata sursa de B12, fiind mai bogata de 26 de ori ca o portie de carne de vita. (B12- previne migrenele, atacurile cerebrale, bolile cardiace, mentine echilibrul hormonal.)
 • Cea mai concentrata forma naturala de nutrienti. (Nutrientii sunt acele substante pe care corpul nostru le foloseste pentru productia de energie, inlocuirea celulelor, productia de enzime, hormoni etc.)
 • Contine toti aminoacizii esentiali
 • Contine 65 % de proteina
 • Bogata in clorofila
 • Bogata in betacaroten
 • Contine un acid esential gras (GLA) care, ne face parul si pielea stralucitoare.
 • Are functii antiinflamatoare
 • Este de 58 de ori mai bogat in fier decat o portie de spanac crud.
 • Un bun ajutor in departarea stresului si depresiei ect.

b7e24d1b-a43f-4eaf-bea9-de5a9457aa31

Cum administram spirulina

Această algă utila este produsa sub formă de capsule, comprimate, pulbere, și poate fi, de asemenea, o componentă a produselor medicamentoase. Spirulina este utilizata în scopuri preventive și terapeutice, iar durata tratamentului este de obicei de 1-3 luni.

Cel mai bine este să luați comprimatele de spirulină  dimineața pe stomacul gol, consumand-o cu o cantitate mare de apa simpla. Comprimatele si pulberile pot avea un miros neplăcut, de aceea persoanelor sensibile și  copiilor li se recomanda intrebuitarea in capsule. Dacă există boli ale sistemului digestiv – preparatul trebuie luat cu alimente.

Spirulina este necesar să se bea cu multă apă curata ne-carbogazoasa.

Dozarea profilactică pentru o persoană adultă este de 3 grame, pentru copii – 1 gram pe zi.

In cazurile eruptiilor cutanate si problemelor de circulatie a sangelui trebuie administrata intr-o cantitate de 5 grame pe zi. Pentru a normaliza metabolismul si de a reduce nivelul de zahar din sange 2-4 tablete de spirulină se administreaza înainte de fiecare masă.

Este contraindicata seara pentru ca energizeaza organismul.

Spirulina pentru pierdere în greutate

Spirulina pentru pierdere în greutate

Această algă unica este utilizata în producția de medicamente pentru pierderea in greutate, aceasta este inclusa în compoziția suplimentelor alimentare și intr-o varietate de produse alimentare – cereale, pâine. Spirulina este o sursă valoroasă de fenilalanină – o substanță care este capabilă de a suprima pofta de mancare. Produsul este foarte hranitor  si usor, ofera o dieta saraca in calorii, calmand rapid foamea.

Dacă luați capsulele înainte de masă, toate substanțele nutritive care intră în organism, vor fi mai bine asimilate.  Asa cum în cazul folosirii pastilelor, o persoană care consumă cantități mari de apă,  simte plinătatea stomacului și necesitatea consumului produselor alimentare suplimentare dispare.  Atunci când se foloseste pentru  pierderea în greutate, este recomandat sa sari peste cina, consumand 4 grame de spirulină cu  2-3 cani de lichid.

Spirulina – este un depozit real de vitamine, o unica-alge cu o compozitie  bogata. Potrivit cercetarii oamenilor de știință japonezi, aceasta alga este un produs al viitorului, și va fi în curând inclusa în dieta de zi cu zi a întregii omeniri. Speranța de viață a Japonezilor a crescut, fapt ce este asociat cu consumul de fructe de mare, inclusiv spirulină.

Cum administram spirulina

Prin urmare, dacă doriți să va păstrați tineretea și sănătatea, sa va îmbunătățiti bunăstărea și sa va hrăniti organismul cu vitamine si minerale valoroase, atrageti atentia la spirulină, o alga marina, cu un număr mare de proprietăți utile!